what-causes-an-electrical-power-surge?

Sursele de curent se numără printre cele mai frecvente motive pentru care locuința dumneavoastră ar putea rămâne fără curent. O lovitură de trăsnet sau prea multe cordoane într-o priză sau cabluri defecte care afectează capacitatea casei dvs. de a rezista la supratensiuni. Supratensiunile de curent durează mai puțin de o secundă, dar acea explozie de energie poate deteriora porțiuni din casa dvs. și sistemele electrice în moduri pe care s-ar putea să nu le realizați.

Știind ce este o supratensiune și de unde provine, puteți face diferența între pagubele pe care le puteți suferi în casă sau mai rău.

Mulți oameni nu înțeleg supratensiunile sau cauzele care stau la baza acestora. Nu le puteți preveni întotdeauna, dar puteți cunoaște cauzele care stau la baza unora dintre ele și practicile care pot duce la o supratensiune. Cunoașterea câtorva date de bază despre electricitatea din casa dumneavoastră și cauzele electrice din spatele unei supratensiuni poate fi incredibil de benefică pentru dumneavoastră, pentru proprietatea dumneavoastră și pentru familia dumneavoastră.

Mai jos găsiți câteva date rapide despre supratensiunile electrice pe care poate nu le știați.

Cauzele unei supratensiuni

După cum am menționat, o supratensiune este orice explozie scurtă de electricitate care este prea mare pentru ca un sistem electric să o poată suporta. Acestea sunt cauza din spatele întreruperilor de curent în timpul furtunilor, atunci când fulgerul lovește o linie electrică. Multe dintre ele pot fi cauzate de o priză supraalimentată de un dispozitiv electric (adesea un încălzitor, un uscător de păr sau altceva care produce căldură). Dar o instalație electrică proastă poate provoca, de asemenea, o supratensiune în ceea ce altfel ar fi un dispozitiv funcțional.

Protectori de supratensiune

O modalitate de a combate supratensiunile care provin din utilizarea dispozitivelor de protecție împotriva supratensiunilor, ca alternativă la prelungitoare și ca modalitate de a profita la maximum de o priză, protejând în același timp integritatea electrică a acesteia. Cea mai bună formă de protecție împotriva supratensiunilor provine de la cele marcate cu 600 de jouli sau mai mult, totuși, opțiunea supremă este un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor pentru întreaga casă, care se conectează la sistemul electric al întregii case.

Pericolele unei supratensiuni

Întreruperea curentului este frustrantă, dar există consecințe mai grave în cazul unei pene de curent. O supratensiune poate deteriora prizele sau aparatele electrocasnice din locuința dumneavoastră. În cel mai rău caz, o supratensiune poate provoca un incendiu sau daune electrice grave în locuința dumneavoastră. Nu sunt nimic de luat în derâdere.

Întrebări frecvente

Ce nivel de tensiune este considerat o supratensiune?

Cele mai multe case folosesc electricitatea la un curent alternativ de 220 de volți, curentul variind între 0 și 220 de volți pe parcursul zilei. În afara acestui interval, vârfurile de tensiune pot deveni dăunătoare, deoarece aparatele din România sunt proiectate pentru acest interval specific.

Cum pot repara o supratensiune?

Revenirea la curent ar putea fi o chestiune de schimbare a întrerupătoarelor, dar, de asemenea, este mai probabil că va trebui să solicitați companiei de electricitate să o facă pentru dumneavoastră. Un electrician licențiat se poate uita la instalația electrică pentru a preveni viitoarele supratensiuni, asigurând protecția împotriva supratensiunilor.

Supratensiunile de curent sunt enervante și uneori periculoase, aflați ce le provoacă și cum vă puteți proteja casa de ele. Primul pas pentru a vă proteja casa este consultarea unui electrician.

some-tips-to-avoid-main-electrical-hazards
post img

Electricitatea face posibilă calitatea actuală a vieții noastre. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta joacă un rol în aproape fiecare aspect al vieții noastre, de la prima ceașcă de cafea de dimineață până la ultima pagină de lectură de la orele târzii din noapte.

Deși este o parte integrantă și dependentă a rutinei noastre, este o tehnologie modernă pe care nu ar trebui să o luăm de bună. Atunci când este folosită în mod corespunzător, energia electrică este sigură și nu prezintă probleme majore.

Cu toate acestea, dacă nu este instalată sau utilizată corespunzător, poate fi foarte periculoasă. Într-un efort de a vă ajuta să vă păstrați pe dumneavoastră și casa dumneavoastră în siguranță, astăzi vom vorbi despre unele dintre pericolele electrice din casa dumneavoastră și despre modalitățile prin care puteți evita aceste pericole.

Înțelegerea riscurilor asociate cu curenții electrici și șocurile electrice

electriccircuit

Un circuit electric este o cale prin care poate trece electricitatea. Ori de câte ori aveți de-a face cu un circuit electric, este important să fiți extrem de precauți.

Dacă corpul tău intră în contact cu un curent electric, vei primi un șoc. Mai rău, curentul poate trece prin corpul uman, astfel încât șocul nu va intra în contact doar cu pielea, ci poate călători prin corp, provocând o serie de probleme.

În funcție de gravitatea unui șoc electric, acesta poate să nu provoace nicio vătămare sau poate duce la deces. Evident, acest lucru înseamnă că un șoc electric este ceva ce doriți să evitați ori de câte ori este posibil.

Pentru a evita șocurile electrice, nu vă ocupați niciodată de un proiect casnic care implică electricitate decât dacă aveți abilitățile și experiența necesare. Aceste proiecte vă pot expune pe dvs. și casa dvs. la unele pericole electrice majore. Decât să vă asumați acest risc, apelați la un profesionist dacă sunt implicate circuite electrice sau orice sistem electric.

De ce arsurile electrice pot fi atât de periculoase

electricalburn

Atunci când corpul dumneavoastră intră în contact cu un curent electric, acesta poate avea ca rezultat o arsură electrică. Aceste arsuri seamănă mult cu o arsură standard și, de obicei, pot fi tratate în același mod.

Cu toate acestea, în cazul arsurilor electrice, aveți riscul suplimentar de a nu ști dacă arsura a dus la leziuni externe și interne. Leziunile interne pot fi uneori foarte grave, fiind în același timp dificil de detectat.

Prin urmare, dacă suferiți vreodată o arsură electrică, vă recomandăm să solicitați asistență medicală. Încercați să evitați arsurile electrice oprind întotdeauna alimentarea cu energie electrică a oricăror prize, aparate, fire sau componente electrice înainte de a le atinge sau de a lucra cu ele.

Preveniți incendiile electrice prin scoaterea din priză a aparatelor electrice

unplug

Un pericol electric comun pentru proprietarii de locuințe este riscul unui incendiu electric. Un mic lucru pe care îl puteți face pentru a reduce acest risc este deconectarea aparatelor din casă atunci când nu sunt folosite.

Dacă aparatele dvs. sunt conectate la priză, ele vor primi un curent electric chiar și atunci când nu le folosiți. Acest lucru prezintă riscul ca acestea să se încălzească și să declanșeze un incendiu electric.

why-you-should-have-a-home-generator

Puține lucruri sunt mai frustrante decât atunci când se întrerupe curentul și rămâi în întuneric, cu mâncarea din frigider în pericol de a se strica și cu aparatele complet întunecate. Nu puteți prevedea când se va întâmpla acest lucru și nu puteți face practic nimic pentru a-l opri.

Dacă rămâneți fără curent electric, puteți fi pregătit cu un generator de rezervă în casă.

Generatoarele de rezervă nu sunt ceva ce fiecare casă poate avea la îndemână. Dar există beneficii aproape nelimitate pentru a avea unul atunci când vine momentul. Este o investiție și este ceva ce s-ar putea să nu folosiți niciodată, dar dacă este necesar, veți fi incredibil de fericiți că îl aveți atunci când vă poate reaprinde luminile, vă poate reporni aparatele electrocasnice și poate menține căldura sau aerul condiționat în funcțiune.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre principalele motive pentru care ar trebui să investiți într-un generator de rezervă.

Putere automată

Generatoarele de rezervă sunt concepute pentru a porni cât mai repede posibil atunci când se întrerupe curentul principal. Atunci când se stinge lumina, generatorul va porni în câteva secunde pentru a permite un timp minim între întrerupere și revenirea curentului. Când revine curentul, generatorul se va opri din nou. Acest sistem automatizat și fără întreruperi este ideal pentru furtuni și întreruperi neașteptate.

Încălzire și răcire

O parte importantă a menținerii curentului electric, ca beneficiu suplimentar, este menținerea activă a sistemului de încălzire și răcire. Dacă vă cade curentul în timpul unei furtuni în care este o căldură sau un frig intens, va trebui să mențineți căldura sau aerul condiționat în funcțiune pentru a vă menține casa și familia în siguranță. Un generator de rezervă va face acest lucru pentru dvs. în mod automat pe măsură ce pornește din nou curentul în cazul unei pene de curent.

Protejează împotriva vârfurilor de tensiune

Atunci când revine curentul, pot apărea tensiuni periculoase. Un generator de rezervă vă protejează casa de aceste vârfuri de tensiune atunci când revine curentul, prevenind scânteile, căldura excesivă sau alte simptome ale unei reveniri a curentului în timpul unei furtuni.

Întrebări frecvente:

Cât costă un generator de rezervă?

În funcție de nevoile dvs., un generator de rezervă începe, în medie, undeva în jurul valorii de 10.000 lei pentru hardware-ul propriu-zis și apoi va exista o taxă de instalare separată. Prețurile variază și cresc în funcție de model și de cât de mult doriți să fie alimentat în casa dvs. Acestea sunt investiții de o singură dată pentru ani de zile de securitate în casa dvs. în timpul unei întreruperi. Un antreprenor electric vă va putea ajuta să alegeți ce este cel mai bun pentru casa dvs.

Cum pot obține unul?

Puteți întreba întotdeauna un electrician licențiat local de încredere; este posibil ca acesta să aibă finanțare disponibilă. După ce ați selectat generatorul de rezervă ideal, un electrician profesionist poate instala echipamentul în casa dvs. în siguranță, astfel încât acesta să fie pregătit la momentul potrivit.

Dacă v-ați gândit la un generator de rezervă, acum este momentul să vă achiziționați unul. Faceți cercetări și oferiți casei dvs. securitate în timpul unei întreruperi.