Montare prize si intrerupatoare in Brasov

Cum să găsiți tipul potrivit de priză

Aceste prize vin cu caracteristici de siguranță încorporate

Mulți oameni nu se gândesc prea mult la prizele de la domiciliu până când ceva nu merge prost. Nu toate prizele electrice sunt la fel. Unele sunt mai potrivite pentru diferite părți ale casei. Altele pot face față aparatelor de înaltă tensiune. Acest blog le permite proprietarilor de case să învețe despre diferitele tipuri de prize pentru a-i ajuta să decidă care dintre ele se potrivesc nevoilor casei lor.

Întrerupătoare de circuit cu defect de arc (AFCI)

Nu este neobișnuit ca prizele să fie calde la atingere – mai ales atunci când sunt folosite. Cu toate acestea, dacă o priză se încălzește la mai mult de 130 de grade Celsius, aceasta poate provoca un incendiu electric. Fundația Internațională pentru Siguranță Electrică (ESFI) notează că există 51.000 de incendii electrice în fiecare an, care provoacă nenumărate răniri și decese.

AFCI-urile împiedică prizele să se încingă suficient de tare pentru a provoca incendii. De asemenea, acestea:

  • Respectarea diferitelor reglementări: Multe județe cer ca locuințele să fie echipate cu AFCI. Acest lucru, după cum s-a menționat, previne izbucnirea incendiilor.
  • Arcul electric: Arcul electric se produce atunci când energia sare de la un conductor la altul. Nereglementate, arcurile electrice pot provoca daune grave. Cu toate acestea, cu un AFCI, acest lucru nu este o problemă, deoarece aceste prize măsoară arcurile electrice și previn siguranțele arse și alte probleme.
  • Preveniți supratensiunile: Supratensiunile de curent pot deteriora aparatele electronice și alte bunuri personale. AFCI-urile recunosc supratensiunile și împiedică influxul de energie să ajungă la dispozitivele conectate la priză.

Întrerupătoare de circuit cu defect la sol (GFCI)

outlets

Dispozitivele GFCI monitorizează curenții electrici și previn ca excesul de energie să copleșească sistemul electric. De asemenea, aceste dispozitive:

  • Preveniți șocurile electrice: Proprietarii nu vor trebui să se îngrijoreze de șocurile provocate de scântei de electricitate. Prizele GFCI folosesc senzori care împiedică acest lucru.
  • Preveniți incendiile electrice: Incendiile electrice sunt rare, datorită senzorilor încorporați în GFCI. Aceste dispozitive taie curentul electric din priză înainte ca aceasta să se încingă prea tare.
  • Majoritatea județelor le cer: În funcție de locul în care locuiește un proprietar de locuință, este posibil ca județul să impună existența unor întrerupătoare de curent electric în casă. Acestea, după cum am menționat, reduc probabilitatea de a se produce răni și incendii legate de electricitate.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile de siguranță pe care le oferă aceste dispozitive și motivul pentru care sunt standard în majoritatea locuințelor.

Prize de siguranță pentru copii

outlets

Mulți copii nu înțeleg că prizele electrice pot fi periculoase. Unele surse notează că electrocutarea reprezintă aproape 20 la sută din toate leziunile accidentale din copilărie. De aceea, este important ca părinții să își avertizeze copiii cu privire la aceste pericole și să instaleze prize adecvate.

Prize de siguranță pentru copii:

  • Vin încărcate cu arcuri: Atunci când un copil încearcă să introducă un obiect străin în priză, aceste arcuri îl împiedică să facă acest lucru. Prizele lasă să treacă doar pinii unui ștecher.
  • Reducerea leziunilor: Părinții nu trebuie să-și facă griji cu privire la rănile legate de electrocutare cu ajutorul prizelor de siguranță pentru copii. Acest lucru le poate oferi părinților liniște sufletească.
  • Reducerea riscului de incendii: Prizele cu siguranță pentru copii împiedică priza să se încălzească prea tare, reducând astfel probabilitatea producerii de incendii și scântei.

Odată ce proprietarii de case instalează o priză de siguranță pentru copii, nu mai este nevoie să introducă o fișă de plastic. Priza este deja securizată pentru copii. Introducerea plasticului în interiorul prizei ar putea provoca daune grave.

Notați post
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *