stop-wasting-money-on-light-bulbs-that-will-just-burn-out

Nu mai irosiți bani pe becuri care se vor arde pur și simplu

post img

Becurile care se ard trebuie într-adevăr înlocuite?

Toată lumea iubește un film de groază bun. Întotdeauna există o scenă în care personajul principal merge încet pe hol, ținând în mână o bâtă de baseball sau ceva asemănător pentru protecție, luminile pâlpâie în fundal și așteaptă ca cineva să sară.

Deși luminile pâlpâitoare contribuie la efecte și creează un suspans incredibil, cei mai mulți oameni nu doresc o astfel de dramă și suspans în viața lor de zi cu zi, acasă. Atunci când o lumină începe să scadă sau să pâlpâie, mulți oameni se gândesc automat că este mai bine să o înlocuiască. Este arsă, este moartă și nu se mai întoarce.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna așa. De multe ori, această pâlpâire sau întunecare poate apărea din cauza unei probleme electrice mai mari în casă. Rezolvând acea problemă electrică, proprietarii de locuințe pot economisi bani, permițând becurilor să dureze mai mult și pot economisi timp, nefiind nevoiți să alerge atât de des la magazin.

O problemă de iluminare interioară este o cauză probabilă

indoor lighting problems

Deci, care este cauza acestei pâlpâiri? Unele tipuri de iluminat sunt în mod natural predispuse la pâlpâire. Luminile fluorescente pâlpâie adesea în primul minut sau cam așa ceva când sunt aprinse. Acest lucru este normal, așa că proprietarii de locuințe nu ar trebui să-l confunde cu un semn că becurile trebuie schimbate.

Uneori, becurile se slăbesc pur și simplu. Acest lucru poate fi deosebit de frecvent în garaje, deoarece deschiderea și închiderea ușii de garaj poate face ca becurile să se miște puțin de fiecare dată și să se dezlipească. Întrerupătoarele de lumină defecte sunt o altă cauză frecventă pentru luminile pâlpâitoare, dar nu sunt ceva pentru care să transpiri.

Dacă luminile pâlpâie atunci când porniți un alt aparat de mare putere sau dacă luminile se sting neașteptat, acesta este adesea un semn al unei fluctuații de tensiune, care poate fi destul de gravă. În plus, dacă există cabluri slăbite în jurul corpurilor de iluminat, aceasta este, de asemenea, o problemă gravă de iluminat interior. Cablurile slăbite sunt, de fapt, una dintre cele mai mari cauze ale incendiilor de casă! Așadar, atunci când apar fluctuații de tensiune sau când sunt reperate cabluri slăbite, este important să apelați la un electrician înainte ca situația să se transforme într-o situație periculoasă.

Cum să remediați problemele electrice

Fluctuațiile de tensiune și cablurile slăbite pot fi o experiență înspăimântătoare pentru un proprietar de locuință, dar din fericire există soluții pentru ambele probleme. Conexiunile slăbite și corodate sunt adesea cauza fluctuațiilor de tensiune. Angajând un electrician, acesta va putea determina unde se află acea conexiune defectă și va face ajustările necesare pentru a o repara.

fixing electrical problems

Atunci când conexiunile terminalelor de la întrerupătoarele de perete și de la prizele de curent se slăbesc, acest lucru provoacă pâlpâirea luminilor din cauza cablurilor slăbite. Această problemă poate fi foarte complicată și periculoasă pentru ca un proprietar să o repare singur, așa că este mai bine să consultați un electrician profesionist pentru a strânge lucrurile și a vă asigura că locuința este sigură.

Cum să preveniți luminile arse

preventing burnt out lights

Cel mai bun mod de a preveni o lumină arsă este să fiți atenți la momentul în care luminile sunt aprinse. Dacă toate luminile din casă sunt aprinse, dar toată lumea se află într-o singură cameră, atunci aceasta este o risipă de energie a luminii și poate face ca aceasta să se ardă mai repede.

Cu toate acestea, asigurați-vă că lumina este într-adevăr arsă înainte de a o înlocui. Încercați să deșurubați puțin becul și apoi să îl înșurubați la loc pentru a vedea dacă nu cumva era doar slăbit. Sau porniți și opriți întrerupătorul de câteva ori pentru a vedea dacă este vorba doar de un întrerupător defect.

Dacă cineva observă fluctuații de tensiune sau cabluri slăbite, trebuie să știe că nu este vorba de un bec; există un pericol electric grav și trebuie consultat un profesionist. Adoptarea unora dintre aceste măsuri de prevenire poate ajuta proprietarii de locuințe să evite risipa de bani pe becuri noi.

Notați post
2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *