signs-that-your-electrical-panel-needs-repairs

Semne că panoul tău electric are nevoie de reparații

post img

Panoul electric este o parte vitală a sistemului electric al casei dumneavoastră. Acesta reprezintă de fapt o treime din întreaga operațiune. Sistemele electrice sunt simple în natură, dar interiorul unei cutii electrice nu este atât de simplu. Panoul dvs. electric este probabil cea mai importantă parte a casei dvs. Este ceea ce permite ca electricitatea de la compania electrică să curgă în cablajul casei dvs.

Pentru ca locuința dvs. să fie cât mai sigură, este important să verificați din când în când panoul electric. De asemenea, doriți să puteți detecta când panoul dvs. are nevoie de reparații, dar veți ști acest lucru doar dacă vă uitați fizic la panou din când în când. Pentru a afla cum să depistați când panoul dvs. electric trebuie reparat sau înlocuit, continuați să citiți mai jos.

Cum să știi când panoul tău electric trebuie să fie înlocuit

old panel

Speranța de viață a panoului electric poate varia, dar durata medie de viață este de aproximativ 60 de ani. Acestea fiind spuse, dacă panoul dvs. este expus la umiditate excesivă sau praf, acest lucru îi va scurta semnificativ durata de viață. Odată ce panoul dvs. electric a ajuns la 60 de ani, este timpul să căutați un înlocuitor. Cu toate acestea, dacă observați semne de deteriorare, este posibil să trebuiască să îl înlocuiți mai devreme decât se anticipa.

Câteva semne la care trebuie să fiți atenți sunt:

 • Panoul electric este cald la atingere: S-ar putea să aveți firele de curent rupte sau deteriorate în spatele panoului.
 • Designul panoului este învechit: Un design învechit înseamnă un tablou electric vechi. Aceste panouri vor arăta ruginite și murdare, de asemenea, nu au fost proiectate pentru a face față cererii de energie electrică de care au nevoie casele din ziua de azi.
 • Arderea sau topirea: Nimic din interiorul sau din afara panoului nu trebuie să se încălzească atât de tare încât să se topească. Chemați un electrician în momentul în care observați acest lucru.
 • Luminile pâlpâie sau se întunecă: Ar putea fi un semn că panoul dvs. este vechi sau că nu are suficientă energie care curge din el.
 • Întrerupătoarele de circuit se defectează sau se declanșează des: Întrerupătorul de circuit este conceput pentru a vă proteja casa de incendii electrice. Dacă întrerupe curentul electric în mod regulat, este posibil să aveți probleme cu panoul electric.

Mirosuri de arsură și cum să le prevenim

burning smell

Un lucru pe care panoul electric nu ar trebui să miroasă niciodată a foc sau a arsură. În esență, dacă simțiți un miros de arsură provenind de la panoul electric, este timpul să îl înlocuiți și ar trebui să opriți curentul și să chemați imediat un electrician. Nu este ceva cu care să te joci. Un incendiu ar putea izbucni în orice moment când apare un miros de arsură.

Există două motive pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla:

 • Cablare defectuoasă: Dacă instalația electrică a fost instalată prost sau devine veche, aceasta ar putea cauza arderea izolației, ceea ce ar putea duce la apariția mirosului.
 • Panou electric defect: Dacă alimentarea cu energie electrică supraîncarcă cutia și un circuit nu se declanșează, atunci este timpul pentru o înlocuire imediată.

Acest lucru poate fi prevenit prin instalarea corectă a cablurilor și prin programări de întreținere la un profesionist. Menținerea sistemului electric în stare de funcționare eficientă este mai mult decât o comoditate, este o necesitate.

Becurile dvs. noi pâlpâie?

light bulbs

Cele mai multe becuri de astăzi au o durată de viață de 13 ani. Prin urmare, dacă observați că noile dvs. becuri pâlpâie sau se întunecă la întâmplare, există șanse ca acest lucru să nu fie din cauza becului. Înainte de a risipi bani și de a înlocui becul, ar fi bine să verificați mai întâi panoul electric.

Asigurați-vă că verificați mai întâi dacă există oricare dintre semnele de mai sus ale unui panou electric defect, dar, cu toate acestea, veți avea nevoie de ajutorul unui profesionist pentru a diagnostica corect această problemă. Un electrician vă va putea spune dacă problema este reparabilă sau dacă veți avea nevoie de un nou panou electric. Când vine vorba de lucrări electrice, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să regreți.

4.9/5 - (24 votes)
11 raspunsuri
 1. Client Cozma says:

  Ce semne ar trebui să cautăm pentru a verifica dacă avem nevoie de reparații la panoul nostru electric?

  Răspunde
 2. Cătălina Ungureanu says:

  Dacă observați scântei, mirosuri neobișnuite sau disjunctoare care se declanșează frecvent, este posibil să aveți nevoie de reparații la panoul electric.

  Răspunde
 3. Nicolae Vasile says:

  Daca observati fluctuatii de tensiune sau ledurile care clipesc, poate fi semn ca panoul electric are nevoie de reparatii.

  Răspunde
 4. Bogdan Dan says:

  Dacă observați un zgomot neobișnuit sau căldură excesivă provenind de la panoul electric, este posibil să aveți nevoie de reparații.

  Răspunde
 5. Doru Muller says:

  Dacă observați că siguranțele sau disjunctoarele sări frecvent, sau că apar probleme cu iluminatul sau aparatele electrice, ar putea fi semne că panoul dvs. electric necesită reparații.

  Răspunde
 6. Teodor says:

  Daca apar disjunctoare care se declanșează constant sau cablurile par deteriorate, este important să apelați la un specialist pentru verificări și eventuale reparații.

  Răspunde
 7. Miruna says:

  Dacă panoul electric prezintă scântei sau mirosuri neobișnuite, este important să solicitați reparații de urgență!

  Răspunde
 8. Mihaela Ioveanu says:

  Dacă observați că panoul electric nu mai funcționează corect sau că apar probleme de siguranță, nu ezitați să apelați la un electrician pentru reparații cât mai rapide și sigure.

  Răspunde
 9. Diana Ion says:

  Dacă observați că există cabluri expuse sau panoul electric este cald la atingere, trebuie să chemați un expert pentru a verifica și remedia problemele.

  Răspunde
 10. Denis says:

  Dacă observați că lumina din casă fluctuează sau că apar zgomote ciudate din panoul electric, este indicat să chemați un electrician pentru a evalua și remedia situația în cel mai scurt timp posibil.

  Răspunde
 11. Ionuț Cazacu says:

  Dacă observați că există componente uzate sau deteriorate în panoul electric, este necesar să apelați la un electrician pentru reparații imediate și sigure!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *