some-tips-to-avoid-main-electrical-hazards
post img

Electricitatea face posibilă calitatea actuală a vieții noastre. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta joacă un rol în aproape fiecare aspect al vieții noastre, de la prima ceașcă de cafea de dimineață până la ultima pagină de lectură de la orele târzii din noapte.

Deși este o parte integrantă și dependentă a rutinei noastre, este o tehnologie modernă pe care nu ar trebui să o luăm de bună. Atunci când este folosită în mod corespunzător, energia electrică este sigură și nu prezintă probleme majore.

Cu toate acestea, dacă nu este instalată sau utilizată corespunzător, poate fi foarte periculoasă. Într-un efort de a vă ajuta să vă păstrați pe dumneavoastră și casa dumneavoastră în siguranță, astăzi vom vorbi despre unele dintre pericolele electrice din casa dumneavoastră și despre modalitățile prin care puteți evita aceste pericole.

Înțelegerea riscurilor asociate cu curenții electrici și șocurile electrice

electriccircuit

Un circuit electric este o cale prin care poate trece electricitatea. Ori de câte ori aveți de-a face cu un circuit electric, este important să fiți extrem de precauți.

Dacă corpul tău intră în contact cu un curent electric, vei primi un șoc. Mai rău, curentul poate trece prin corpul uman, astfel încât șocul nu va intra în contact doar cu pielea, ci poate călători prin corp, provocând o serie de probleme.

În funcție de gravitatea unui șoc electric, acesta poate să nu provoace nicio vătămare sau poate duce la deces. Evident, acest lucru înseamnă că un șoc electric este ceva ce doriți să evitați ori de câte ori este posibil.

Pentru a evita șocurile electrice, nu vă ocupați niciodată de un proiect casnic care implică electricitate decât dacă aveți abilitățile și experiența necesare. Aceste proiecte vă pot expune pe dvs. și casa dvs. la unele pericole electrice majore. Decât să vă asumați acest risc, apelați la un profesionist dacă sunt implicate circuite electrice sau orice sistem electric.

De ce arsurile electrice pot fi atât de periculoase

electricalburn

Atunci când corpul dumneavoastră intră în contact cu un curent electric, acesta poate avea ca rezultat o arsură electrică. Aceste arsuri seamănă mult cu o arsură standard și, de obicei, pot fi tratate în același mod.

Cu toate acestea, în cazul arsurilor electrice, aveți riscul suplimentar de a nu ști dacă arsura a dus la leziuni externe și interne. Leziunile interne pot fi uneori foarte grave, fiind în același timp dificil de detectat.

Prin urmare, dacă suferiți vreodată o arsură electrică, vă recomandăm să solicitați asistență medicală. Încercați să evitați arsurile electrice oprind întotdeauna alimentarea cu energie electrică a oricăror prize, aparate, fire sau componente electrice înainte de a le atinge sau de a lucra cu ele.

Preveniți incendiile electrice prin scoaterea din priză a aparatelor electrice

unplug

Un pericol electric comun pentru proprietarii de locuințe este riscul unui incendiu electric. Un mic lucru pe care îl puteți face pentru a reduce acest risc este deconectarea aparatelor din casă atunci când nu sunt folosite.

Dacă aparatele dvs. sunt conectate la priză, ele vor primi un curent electric chiar și atunci când nu le folosiți. Acest lucru prezintă riscul ca acestea să se încălzească și să declanșeze un incendiu electric.

4.8/5 - (25 votes)
2 raspunsuri
  1. Adelina Nache says:

    Mulțumesc pentru sfaturi! Este foarte important să fim conștienți de pericolele electrice și să luăm măsuri de precauție adecvate.

    Răspunde
  2. Claudiu says:

    Eu întotdeauna mă asigur că deconectez aparatele electrice atunci când nu le folosesc și verific în mod regulat prizele și cablurile pentru eventuale probleme.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *